Serviciul Resurse Umane

Este serviciul de specialitate subordonat direct sefului inspectoratului, care asigura aplicarea legilor, ordinelor si instructiunilor cu caracter intern, referitoare la gestiunea resurselor umane din Inspectoratul de Politie al Judetului Bihor.

Incadrare si promovare personal
•Cunoasterea, incadrarea, aprecierea, monitorizarea si promovarea cadrelor active;
•Selectionarea candidatilor pentru concursul de admitere in institutiile militare de invatamant (Academia de Politie, Scoala Militara de Subofiteri Politie "V. Lascar" Campina, Liceul Militar "C. Brancoveanu" Ploiesi si Liceul Militar "N. Basarab" Buzau), incadrari directe, chemari si rechemari in activitate.
 
Invatamant si pregatire fizica
•Pregatirea continua a personalului in vederea dobandirii cunostintelor, aptitudinilor, abilitatilor si atitudinilor necesare indeplinirii atributiilor, extinderii competentelor profesionale si dezvoltarii individuale ale acestora.

Gestiune personal
•Organizeazã si tine evidenta tuturor ofiterilor, maistrilor militari, subofiterilor si personalului contractual din cadrul inspectoratului, precum si a cadrelor militare trecute in rezerva sau retragere si a veteranilor de razboi;
•Gestioneaza baza de date a evidentei informatizate a cadrelor
 
Protectie sociala
•Asigura aplicarea conceptiei M.I. privind reconversia profesionala a personalului si coopereaza, in limitele competentelor, cu institutiile care desfasoara activitati in domeniu.
 
•In scopul integrarii politistilor in structurile europene, un numar de trei ofiteri de politie judiciara au fost selectionati pentru a executa misiuni de mentinere a pacii in Kosovo in cadrul fortelor O.N.U., respectiv capitanul Ioan-Dorel Almasan, capitanul Radu Badea si capitanul Cristian-Vasile Laza.
•In centrul preocuparilor acestui serviciu se afla in permanenta omul, indiferent de grad si de faptul ca poarta sau nu uniforma, toate activitatile si eforturile au ca scop asigurarea drepturilor de personal cuvenite cadrelor din momentul incadrarii si pana in cel al incununarii unei vieti pline de riscuri si sacrificii - pensionarea.