13 Iulie 2018Sursa: I.P.J. Bihor

178 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

Joi, 12 iulie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 178 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 63.495 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, au fost constatate șapte infracțiuni și șapte tamponări.

109 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 19 pietoni care au traversat neregulamentar, 15 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționate șapte depășiri neregulamentare, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 23 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. 

ATENŢIE!

 - Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

- Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!

   *

          Cercetați penal după ce au fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului.

Joi, 12 iulie a.c., la ora 08.10, pe strada Ogorului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, din municipiul Brașov, județul Brașov, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot joi, 12 iulie a.c., la ora 23.38, pe strada Pârâului din localitatea bihoreană Aleșd, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției orașului Aleșd au depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din comuna Satchinez, județul Timiș, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

*

          Cercetat penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului.

Joi, 12 iulie a.c., în jurul orei 19.50, în localitatea bihoreană Sânnicolau Român, poliţiștii Secţiei nr.9 de Poliţie Rurală Cefa au depistat în trafic un localnic de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o concentraţie alcoolică de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secţiei nr.9 de Poliţie Rurală Cefa.

*

RECOMANDĂRI PREVENTIVE

ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

          Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

- Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

- Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

- Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

- Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!

DRUM BUN!