17 Mai 2018Sursa: I.P.J. Bihor

70 de pietoni care au traversat neregulamentar au fost sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

Miercuri, 16 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat prevenirea și combaterea victimizării pietonilor prin accidente rutiere cauzate de traversarea neregulamentară sau de neacordarea priorității de trecere pietonilor, de conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 122 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 47.290 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut zece permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare și au fost constatate zece tamponări.

70 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, nouă sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, cinci conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, trei sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 35 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.     

*

Beiuș / Depistat de polițiștii rutieri în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive.

Miercuri, 16 mai a.c., la ora 07.50, pe strada Horea din municipiul Beiuș, polițiștii rutieri beiușeni au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea o autoutilitară, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Beiuș.

*        

Dosar penal pentru conducere fără permis.

Miercuri, 16 mai a.c., la ora 17.40, pe D.N. 79, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un tânăr de 23 de ani, din localitatea bihoreană Leş, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

RECOMANDĂRI PREVENTIVE

ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

          Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

- Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

- Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

- Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

- Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!

DRUM BUN!