13 Iulie 2018Sursa: I.P.J. Bihor

Accidente rutiere produse pe șoselele bihorene, pe fondul nerespectării regulilor de circulație:

        Salonta / Pieton acroșat de remorca unui autoturism.

Joi, 12 iulie a.c., la ora 12.25, pe strada József Attila din municipiul Salonta, un bărbat de 39 de ani, din Salonta, în timp ce conducea un autoturism cu care tracta o remorcă, a acroșat un bărbat de 39 de ani, din Oradea, care, pe fondul neatenției, în timp ce se afla pe carosabil cu niște pachete în brațe, a văzut autoturismul și s-a ferit de acesta, însă nu a observat că acesta tracta și o remorcă și a intrat în fața acesteia.

În urma accidentului rutier, pietonul a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internat în spital.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier.

*

          Olcea / Acroșaj în intersecție, pe fondul neacordării priorității de trecere.

Joi, 12 iulie a.c., în jurul orei 14.27, pe drumul județean 792/A, la intersecția cu drumul comunal 97, în afara localității bihorene Olcea, un bărbat de 76 de ani, din comuna Beliu, județul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal 97, pe direcția Olcea - Belfir, la intersecția cu drumul județean 792/A, nu a respectat semnificația indicatorului rutier „Oprire” și nu a acordat prioritate de trecere.

Astfel, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar, pe drumul județean 792/A, de un tânăr de 18 ani, din comuna Sârbi, județul Bihor.

În urma accidentului rutier, conducătorul celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier.

*

         Cuturișeni / Biciclist minor accidentat.

Joi, 12 iulie a.c., la ora 21.05, pe drumul comunal 3, în localitatea bihoreană Curtuișeni, un bărbat de 28 de ani, din comuna Abrămuț, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, la intersecția cu o stradă secundară la stânga, a accidentat un minor biciclist.

În momentul producerii accidentului rutier, victima, un minor de 14 ani, din Curtuișeni, circula pe bicicletă și a pătruns în intersecție fără a respecta semnificația indicatorului rutier „Oprire”, intrând în coliziune cu autoturismul.

În urma accidentului rutier, minorul a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internat în spital.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier.

*

RECOMANDĂRI PREVENTIVE

ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

          Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

- Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

- Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

- Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

- Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!

DRUM BUN!