11 Iulie 2018Sursa: I.P.J. Bihor

Depistat cu operativitate de polițiștii bihoreni și reținut, după ce a accidentat o minoră și a părăsit locul faptei fără încuviințarea poliției.

Marți, 10 iulie a.c., la ora 18.11, în localitatea bihoreană Ineu, un bărbat de 32 de ani, din localitatea Șimleul Silvaniei, județul Sălaj, în timp ce conducea o autoutilitară cu care tracta o remorcă, a acroșat cu partea dreaptă a remorcii o minoră localnică de 8 ani, care se deplasa pe partea carosabilă, iar apoi a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției.

Acesta a fost depistat cu operativitate de polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea, la aproximativ 30 minute de la producerea accidentului rutier, pe D.N. 76, raza localității bihorene Hidișelul de Jos.

În urma accidentului rutier, minora a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internată în spital.

În urma continuării cercetărilor în cauză, polițiștii Serviciului Rutier l-au reținut pe bărbatul de 32 de ani pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier.

*

          Târgușor / Biciclist accidentat.

Marți, 10 iulie a.c., la ora 12.40, pe D.N. 19, în afara localității bihorene Târgușor, un bărbat de 44 de ani, din localitatea Rupea, județul Brașov, în timp ce conducea o autoutilitară cu care tracta o semiremorcă, a accidentat un bărbat de 68 de ani, din Săcueni, județul Bihor, care circula pe sensul opus, în aceeași direcție de deplasare, pe bicicletă și care nu s-a asigurat la efectuarea unui viraj spre dreapta, pentru a pătrunde pe sensul de deplasare al conducătorului auto.

În urma accidentului rutier, biciclistul a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internat în spital.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier.

*

          Lugașu de Jos / Autotren acroșat din spate.

Marți, 10 iulie a.c., la ora 09.45, pe D.N. 1, în afara localității bihorene Lugașu de Jos, un tânăr de 22 de ani, din comuna Tileagd, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Cluj Napoca - Oradea, nu a păstrat o distanță suficientă în timpul deplasării față de un autotren cu semiremorcă, condus în fața sa, în aceeași direcție, de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Timișoara, județul Timiș și a intrat în coliziune cu partea din spate a semiremorcii.

În urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier.

*

ATENȚIE, CONDIȚII METEO NEFAVORABILE! CONDUCEȚI PRUDENT!

         Polițiștii se vor afla în teren, având în vedere avertizările meteorologilor. Circulați cu mai multă prudență, în condiții de vreme cu precipitații abundente!

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Dacă întâlniți porțiuni unde partea carosabilă este umedă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Conștientizați în permanenţă pericolul de a acvaplana. În acele momente anvelopa nu mai are contact cu asfaltul, sub ea existând doar o peliculă de apă. Atunci, controlul maşinii este practic imposibil. Această situaţie apare atunci când anvelopa nu mai poate evacua cantitatea de apă pe care o întâlneşte.

În principiu, acvaplanarea apare foarte repede la anvelopele uzate sau la trecerea prin bălţi cu o viteză prea mare. Pericolul de accident în acest caz este extrem de ridicat. Până ce maşina nu încetineşte, nu poate fi controlată aproape deloc.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!

Efectuați fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare!

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale!

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

De asemenea, vă atragem atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor polițiștilor rutieri, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

DRUM BUN!