13 Iunie 2018Sursa: I.P.J. Bihor

Oradea / Reținut de polițiștii rutieri după ce a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al polițistului rutier, în timp ce conducea fără permis.

Miercuri, 13 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Oradea au reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor un bărbat de 38 de ani, din comuna Ineu, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Acesta este bănuit de polițiștii rutieri orădeni că marți, 12 iunie a.c., la ora 21.00, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Oşorhei, în timp ce conducea un autoturism, ar fi efectuat o manevră neregulamentară de depăşire a altor autovehicule, obligându-i astfel pe conducătorii acestora să frâneze brusc, pentru evitarea producerii unui accident rutier, iar apoi şi-a continuat deplasarea până în municipiul Oradea. Odată ajuns pe strada Mareşal Alexandru Averescu din municipiul Oradea, acesta a refuzat să oprească la semnalul regulamentar efectuat de poliţistul rutier și și-a continuat deplasarea. Pentru prinderea sa, polițiștii rutieri l-au urmărit în trafic, fiind oprit și imobilizat pe strada G-ral Henri Mathias Berthelot din Oradea.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri orădeni au constat că bărbatul de 38 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma continuării cercetărilor, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au reținut pe cel în cauză pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Miercuri, 13 iunie a.c., cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

*

RECOMANDĂRI PREVENTIVE

ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

 

          Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

- Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

- Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

- Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

- Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!

DRUM BUN!