13 Iunie 2018Sursa: I.P.J. Bihor

Peste 100 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

Marți, 12 iunie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 45.690 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare și au fost constatate 12 tamponări.

74 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 17 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, șase participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, patru sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 11 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.     

*

           Cercetată penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Marți, 12 iunie a.c., la ora 13.15, pe Calea Bihorului din municipiul Oradea a fost depistată  o femeie de 51 de ani, din comuna Paleu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentație alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătoarei autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

       Popești / Depistat în trafic în timp ce conducea o autoutilitară, cu permis necorespunzător.

Marți, 12 iunie a.c., la ora 19.15, pe drumul județean 191/A, în localitatea bihoreană Popeşti, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din localitatea Voivozi, județul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară, având permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul condus.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

RECOMANDĂRI PREVENTIVE

ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

          Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

- Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

- Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

- Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

- Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!

DRUM BUN!