11 Iunie 2018Sursa: I.P.J. Bihor

Peste 200 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână.

În perioada 8 – 10 iunie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 202 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 103.125 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 27 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare, au fost constatate 15 infracţiuni şi 16 tamponări.

101 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 17 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 15 conducători auto au fost sancționați pentru conducere sub influența alcoolului, iar 69 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.     

*

          Cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Duminică, 10 iunie a.c., la ora 22.30, pe strada Ovid Densuşianu din municipiul Oradea polițiștii Biroului Rutier Oradea din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din localitatea Câmpani, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, 10 iunie a.c., la ora 00.43, pe strada Traian Moşoiu din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un bărbat de 42 de ani, din Oradea, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, duminică, 10 iunie a.c., la ora 00.46, tot pe strada Traian Moşoiu din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un tânăr 22 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 9 iunie a.c., la ora 18.53, pe strada Izvorului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Vineri, 8 iunie a.c., la ora 17.10, pe drumul județean 191/A, în localitatea bihoreană Ciutelec a fost depistat un bărbat de 44 de ani, din comuna Tăuteu, județul Bihor, în timp ce conducea un moped, având o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

          Depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului și fără permis.

Duminică, 10 iunie a.c., la ora 22.00, pe drumul județean 108/H, în localitatea bihoreană Pădurea Neagră, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Oraș Aleșd au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din comuna Popești, județul Bihor, în timp ce conducea un moped, având o concentrație alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii bihoreni au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, vineri, 8 iunie a.c., la ora 18.00, pe drumul județean 795 Dumbrava – Holod, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuş au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din comuna Holod, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aer expirat.         

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

         Mizieș / Implicat într-un eveniment rutier fără victime, în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului.

Sâmbătă, 9 iunie a.c., la ora 02.52, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuş au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, pe drumul comunal 229, în localitatea bihoreană Mizieș s-a produs un eveniment rutier fără victime.

Polițiștii bihoreni s-a deplasat cu operativitate la fața locului și au identificat conducătorul autoturismului implicat în evenimentul rutier ca fiind un tânăr de 18 ani, din Mizieș, care, în timp ce conducea fără a poseda permis de conducere, a acroșat gardul unui imobil din localitate.

De asemenea, în urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,36 mg/l alcool pur în aer expirat.            

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

         Depistați în trafic, în timp ce conduceau fără permis.

Vineri, 8 iunie a.c., pe drumul comunal 60, în localitatea bihoreană Sîntelec, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea – Post Poliție Hidișelul de Sus au depistat în trafic un tânăr de 18 ani, din comuna Hidișelul de Sus, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, sâmbătă, 9 iunie a.c., la ora 15.40, pe drumul comunal 18, în localitatea bihoreană Roșiori, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din comuna Roșiori, județul Bihor, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal.

*

            Tileagd / Cercetat penal pentru conducerea fără permis, a unui moped neînmatriculat.

Sâmbătă, 9 iunie a.c., la ora 19.50, pe drumul județean 767, în localitatea bihoreană Tileagd, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din localitatea Poșoloaca, județul Bihor, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

*

RECOMANDĂRI PREVENTIVE

ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

          Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

- Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

- Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

- Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

- Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!

DRUM BUN!