14 Mai 2024Sursa: I.P.J. Bihor

Pui de câine abandonați, salvați de polițiștii de la protecția animalelor din Bihor.

La data 1 mai a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, în fața unui imobil din localitatea Paleu, județul Bihor, o persoană a abandonat 7 pui de câine, într-o plasă pe care a aruncat-o dintr-un autoturism.

 

La fața locului, polițiștii de la protecția animalelor au constatat că puii de câine erau recent născuți, aceștia fiind salvați de polițiști, care i-au preluat și plasat într-un adăpost de profil.

 

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor au identificat autoturismul folosit în momentul comiterii faptei, cât și persoana care ar fi abandonat câinii, ca fiind un bărbat de 68 de ani, din localitatea Paleu, județul Bihor.

 

Totodată, în urma efectuării unui control la domiciliul persoanei în cauză, polițiștii de la protecția animalelor au descoperit un câine de rasă comună, femelă, nesterilizată, în faza de lactație, care era mama puilor abandonați.

 

În consecință, pentru abandonarea celor șapte pui de câine, bărbatul a fost fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 12.000 de lei, iar pentru nesterilizarea câinelui de rasă comună, pe care îl deține, același bărbat a fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor atrag atenția că abandonul animalelor este faptă de natură contravențională, prevăzută de Legea nr.205/2004 privind protecția animalelor, fiind sancționată cu amendă de la 6.000 la 12.000 de lei.

 

*

 

 

 

Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie,

este

112 - APEL DE URGENŢĂ

Galerie foto