16 Mai 2024Sursa: I.P.J. Bihor

Un bărbat, cercetat pentru că ar fi sustras peste 5.600 de lei dintr-o societate comercială, reținut de polițiștii din Marghita și arestat de magistrați.

La data de 15 mai a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Marghita au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al  Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 29 de ani, din municipiul Marghita, județul Bihor, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

 

Din cercetările efectuate a rezultat că, la data de 14 mai a.c., în jurul orei 00.45, acesta ar fi pătruns, prin efracție, în incinta unei societăți comerciale din Marghita și ar fi sustras 5.644 de lei din cele două case de marcat din interiorul societății.

 

La data de 16 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Marghita l-au prezentat pe bărbatul de 29 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Marghita, cu propunere de arestare preventivă.

 

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Marghita a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Marghita continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

*

 

Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie,

este

112 - APEL DE URGENŢĂ