14 Mai 2024Sursa: I.P.J. Bihor

Un tânăr, cercetat pentru că ar fi tâlhărit un alt tânăr, reținut de polițiștii din Oradea și arestat de magistrați.

La data de 13 mai a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al  Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 16 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, cercetat pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

 

Din cercetările efectuate a rezultat că, la data de 12 mai a.c., în jurul orei 19.00, în timp ce un tânăr de 15 ani, din Oradea, se deplasa pe strada Sovata din municipiul Oradea, județul Bihor, l-ar fi deposedat, prin violență, de un telefon mobil și de 100 de lei, cauzându-i astfel un prejudiciu estimat la 950 de lei.

 

Telefonul mobil astfel sustras a fost recuperat de polițiștii orădeni.

 

La data de 14 mai a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au prezentat pe tânărul de 16 ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

 

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

*

 

Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie,

este

112 - APEL DE URGENŢĂ