11 August 2017Sursa: I.P.J. Bihor

Accidente rutiere produse pe șoselele bihorene, pe fondul nerespectării regulilor de circulație:

           Borș / Motocicletă acroșată de un autoturism.

Joi, 10 august a.c., la ora 22.10, pe D.N. 1, între municipiul Oradea și comuna Borș, județul Bihor, un bărbat de 53 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, a virat la stânga peste marcajul dublu continuu, nu a acordat prioritate de trecere și a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă pe drumul prioritar de un tânăr de 23 de ani, din comuna Borș.

În urma accidentului rutier, conducătorul motocicletei a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului.

  •  

 

          Oradea / Minor acroșat ușor.

Joi, 10 august a.c., la ora 22.20, pe strada Miron Pompiliu din municipiul Oradea, o femeie de 33 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism dinspre strada Borsecului înspre strada Războieni, a accidentat ușor un minor de 2 ani și 10 luni, care a traversat strada nesupravegheat, prin loc nepermis.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului.

  •  

          Oradea / Trei autovehicule implicate într-o coliziune în intersecție, pe fondul neacordării priorității de trecere.

Joi, 10 august a.c., la ora 13.38, pe strada Moldovei din municipiul Oradea, la intersecția cu strada Transilvaniei, un bărbat de 43 de ani, din Oradea, în timp ce conducea o autoutilitară, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din Sânmartin și a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, autoturismul a pătruns pe contrasens și a acroșat un alt autoturism, condus de un bărbat de 35 de ani, din Oradea.

În urma accidentului rutier, orădeanul de 35 de ani care conducea cel de-al treilea autovehicul implicat, a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului.

  •  

          RECOMANDĂRI PREVENTIVE

ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

          Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

- Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

- Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

- Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

- Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!

 

*