12 Iunie 2018Sursa: I.P.J. Bihor

ADMINISTRATORI DE FIRMĂ, BĂNUIȚI DE EVAZIUNE FISCALĂ SAU INFRACȚIUNI CU FILE CEC

      Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au finalizat cercetările față de administratorul unei societăți comerciale bihorene, bănuit că ar fi prejudiciat o altă societate comercială cu peste 41.000 lei, prin emiterea unor file cec cu dată falsă.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările față de un bărbat de 56 de ani, din Italia, bănuit de comiterea infracțiunii de emiterea unui cec cu dată falsă.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice îl bănuiesc pe acesta că, în perioada iunie - iulie 2016, în calitate de reprezentant legal al unei societăți comerciale cu sediul în județul Bihor, ar fi semnat și emis în favoarea unei societăți comerciale arădene două file cec, instrumente de plată care au fost completate cu date calendaristice false.

Prejudiciul total cauzat astfel societății comerciale arădene este de 41.326,54 lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celui în cauză.

*

 

         Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni au finalizat cercetările față de doi administratori de firme bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 318.000 lei, prin evaziune fiscală.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările față de un bărbat de 44 de ani, din localitatea Gepiu, județul Bihor şi împotriva unui bărbat de 33 de ani, din municipiul Oradea, bănuiți de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

În cursul anului 2016, polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni au demarat cercetările în cauză, în urma sesizării organelor fiscale. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bihoreni îl bănuiesc pe bărbatul din Gepiu, că, în perioada 2012 – 2014, în mod repetat, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale bihorene, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, cu ajutorul orădeanului cercetat de polițiști în aceeași cauză, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii şi în alte documente legale, a unor operaţiuni de achiziţii fictive de mărfuri ori prestări de servicii de la trei societăţi comerciale din Oradea cu un comportament fiscal de tip fantomă, din care una administrată de bărbatul de 33 de ani, fără ca acestea să reflecte realitatea și fără justificare economică sau comercială.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului general consolidat al statului este de 318.803 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză.

*