13 Februarie 2018Sursa: I.P.J. Bihor

Bănuită de repetate furturi de bunuri lăsate nesupravegheate, reținută de polițiștii orădeni.

Vineri, 9 februarie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au efectuat cercetări față de o femeie de 31 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, bănuită de săvârşirea a trei infracțiuni de furt.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni o bănuiesc pe aceasta că, la 14 noiembrie 2017, în intervalul orar 13.00 – 13.30, ar fi sustras un portmoneu cu acte și bani dintr-o pungă lăsată nesupravegheată în fața unui local public din Oradea, provocând un prejudiciu total de 520 lei.

De asemenea, cea în cauză este bănuită că, la 29 decembrie 2017, în intervalul orar 10.00 – 11.00, ar fi sustras un telefon mobil și un portmoneu cu bani, lăsate nesupravegheate într-o geantă aflată în magazia de marfă a unei societăți comerciale orădene, cauzând un prejudiciu declarat de 700 lei.

Totodată, polițiștii orădeni o bănuiesc pe aceasta că, la 9 februarie a.c., în jurul orei 15.00, ar fi sustras un portmoneu cu acte din buzunarul unei haine lăsată nesupravegheată pe cuierul din incinta unui salon de coafură, cauzând un prejudiciu declarat de 100 lei, recuperat de polițiști.

Polițiștii Biroului de Combatere a infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au reținut-o pe aceasta pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Sâmbătă, 10 februarie a.c., cea în cauză a fost prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celei în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Pentru a preveni victimizarea dumneavoastră, polițiștii orădeni vă recomandă:

- Aveţi mare grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.;

- Acordaţi atenţie sporită locului unde păstraţi telefonul mobil în zonele aglomerate sau pe mijloacele de transport în comun.

- Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când va aflaţi în locuri publice;    

 -       portmoneul nu se așează niciodată la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor;

-        locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei;

-        feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii;

-        nu păstraţi banii în buzunarele exterioare;           

Nu uitaţi că există indivizi care speculează orice neatenţie din partea dumneavoastră!

*