09 Ianuarie 2018Sursa: I.P.J. Bihor

Bănuiți de furturi din locuințe, reținuți de polițiștii bihoreni și arestați de magistrați.

Duminică, 7 ianuarie a.c., la ora 00.45, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca și cei ai Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au prins în flagrant un bărbat de 26 de ani, din municipiul Ștei, județul Bihor și un tânăr de 19 ani, din comuna Holod, județul Bihor, în timp ce sustrăgeau bunuri dintr-un imobil din localitatea bihoreană Cărăsău.

În urma percheziției corporale și a controlului autoturismului aparținând unuia dintre cei doi bărbați, aflat în fața imobilului, polițiștii bihoreni au descoperit și ridicat diverse bunuri în legătură cu care exisă suspiciunea rezonabilă că ar proveni din mai multe infracțiuni de furt, precum ceasuri, bijuterii din aur și o armă de tip AIRSOFT, bunuri a căror proveniență urmează să fie stabilită în urma cercetărilor.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, i-au reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor pe cei doi bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii bihoreni, cei doi bărbați reținuți sunt bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt pe raza comunelor bihorene Cociuba Mare, Șoimi și Holod.

Luni, 8 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca i-au prezentat pe bărbații de 26 și 19 ani, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta și la Judecătoria Salonta cu propunere de arestare preventivă, iar magistrații au emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii bihoreni continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea prejudiciului.

*

PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINŢE, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ:

-        Nu divulgați informații referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facă la fel;

-        Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;

-        Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;

-        Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile!

-        Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.

Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.

În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia ! Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.

Dumneavoastră sunteţi cei mai în măsură să preveniţi propria dumneavoastră victimizare!

Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie,

este

112 - POLIŢIA - APEL DE URGENŢĂ!