13 Martie 2018Sursa: I.P.J. Bihor

Doi bărbați bănuiți de furturi din autoturisme, prinși în flagrant de polițiștii orădeni – unul dintre ei a fost reținut de polițiști, iar prejudiciul a fost recuperat în ambele cazuri.

Luni, 12 martie a.c., în jurul orei 21.15, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în flagrant delict un bărbat de 45 de ani, din comuna Corbii Mari, județul Dâmbovița, care, în timp ce se afla pe o stradă din centrul municipiului Oradea, este bănuit că ar fi spart geamul unui autoturism parcat și ar fi sustras o borsetă cu bani, un telefon mobil și o tabletă PC, provocând un prejudiciu total estimat la 5.700 lei.

Prejudiciul a fost recuperat de polițiștii orădeni și restitutit proprietarului.

În urma continuării cercetărilor, polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au reținut pe bărbatul de 45 de ani pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, acesta fiind bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

De asemenea, marți, 13 martie a.c., în jurul orei 02.45, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în flagrant un bărbat de 72 de ani, din Oradea, bănuit că, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Oradea, ar fi sustras din portbagajul unui autoturism diverse bunuri, care au fost recuperate integral de polițiștii orădeni.

Polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările și în acest caz, septuagenarul fiind bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

AUTOTURISMELE DUMNEAVOASTRĂ POT FI ÎN SIGURANȚĂ DACĂ:

- Parcați autoturismul lângă imobilul în care locuiți astfel încât să-l puteți observa permanent, iar locul să fie iluminat în timpul nopții;

- Încuiaţi autoturismul şi luaţi cheile cu dumneavoastră, chiar dacă îl părăsiţi pentru câteva momente;

- Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, documente, cărţi de credit, genţi sau obiecte de îmbrăcăminte.  Dacă se află la vedere sunt „tentante” chiar şi pe timpul zilei, reprezentând o provocare pentru toate categoriile de hoţi;

- Faţa detaşabilă de la aparatura electronică de valoare, gen radio-casetofon, CD - player, trebuie luată în casă pe timpul nopţii;

- Montaţi sisteme tehnice de alarmă şi siguranţă antifurt! Sunt o piedică în calea infractorilor!

Alegeţi cea mai sigură cale pentru maşina dumneavoastră!

Spărgătorii vor profita de fiecare clipă de neglijenţă manifestată în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră! Mai mult interes în protecţia bunurilor personale vă scuteşte de neplăceri!

*