10 August 2017Sursa: I.P.J. Bihor

Lemne de foc fără documente legale, confiscate de polițiștii bihoreni.

Miercuri, 9 august a.c., la ora 14.15, pe strada Zărandului din localitatea bihoreană Valea lui Mihai, polițiștii din Valea lui Mihai au depistat un bărbat de 32 de ani, din Valea lui Mihai, în timp ce transporta cu o căruță 0,63 metri cubi de lemne de foc, speciile salcâm și mălin, fără documente de proveniență.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor Legii nr.171/2010.

De asemenea, marți, 8 august a.c., la ora 13.55, pe drumul județean 768, în localitatea bihoreană Calea Mare, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea - Postul de Poliție Lăzăreni au depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce transporta cu o autoutilitară 1 metru cub de material lemnos, speciile cer şi carpen, fără a poseda documente legale de provenienţă şi transport.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Lăzăreni.

 

*