16 Aprilie 2018Sursa: I.P.J. Bihor

Peste 200 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână – au fost depistați 142 de „vitezomani”, 18 permise au fost reținute și au fost constatate 11 infracțiuni.

            Peste 200 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână – au fost depistați 142 de „vitezomani”, 18 permise au fost reținute și au fost constatate 11 infracțiuni.

În perioada 13 – 15 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 209 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 95.650 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 18 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 13 certificate de înmatriculare, au fost constatate 11 infracţiuni şi 15 tamponări.

142 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 16 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, șase conducători auto au fost sancționați pentru conducere sub influența alcoolului, 10 sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 35 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.     

Astfel, sâmbătă, 14 aprilie a.c., la ora 08.15, pe D.N. 19, în localitatea bihoreană Diosig a fost depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din comuna Tăuteu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 111 km/h, înregistrată cu pistol radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

ATENŢIE!

 - Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

- Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!

   *

          Cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Sâmbătă, 14 aprilie a.c., la ora 08.18, pe Bulevardul Ştefan cel Mare din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, 14 aprilie a.c., la ora 18.50, pe strada Ovid Densuşianu din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 62 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, sâmbătă, 14 aprilie a.c., la ora 00.10, pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Oradea a fost depistat în trafic o femeie de 29 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, sâmbătă 14 aprilie a.c., la ora 01.35, pe strada Theodor Neș din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 14 aprilie a.c., la ora 03.19, pe strada Ogorului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din localitatea Ineu, județul Arad, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vineri, 13 aprilie a.c., la ora 19.20, pe drumul județean 108/I,  în localitatea bihoreană Josani, polițiștii din Aleșd au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din comuna Măgeşti, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

          Depistați în trafic, în timp ce conduceau fără permis.

Duminică, 15 aprilie a.c., la ora 02.10, pe strada Andrei Mureșanu din localitatea bihoreană Tinca, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic o tânără de 18 ani, din  Tinca, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

Sâmbătă, 14 aprilie a.c., la ora 17.50, pe drumul județean 767, în localitatea bihoreană  Dobrești, polițiștii rutieri din Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 36 de ani, din comuna Sâmbăta, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

          Oradea / Depistat în timp ce conducea, deși avea suspendat acest drept.

Luni, 16 aprilie a.c., la ora 00.15, pe strada Ogorului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 23 de ani, din municipiul Salonta, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

      Săcădat / Cercetat penal pentru conducere fără permis.

Duminică, 15 aprilie a.c., la ora 15.42, pe D.N.1, între localitățile bihorene Săliște și Tileagd, conducătorul unui autoturism nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor.

Polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au procedat la urmărirea în trafic a autoturismului, acesta fiind oprit în trafic la ieșirea din localitatea bihoreană Săcădat. Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un tânăr de 20 de ani, din comuna Copăcel, județul Bihor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii bihoreni au constat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

RECOMANDĂRI PENTRU MOTOCICLIȘTI, LA ÎNCEPUT DE PRIMĂVĂRĂ

             Dragi parteneri de drum, știm că timpul frumos și asfaltul uscat aduc bucurie în sufletul oricărui iubitor de motoare. Știm, de asemenea, că odată cu începutul primăvării, motocicliștii ies din hainele grele de iarnă și trec la gecile și cizmele cu protecție și la căștile proaspăt curățate, atât de necesare pentru siguranța lor.

             Pentru a vă putea bucura din plin de primăvară, noi, polițiștii, vă recomandăm:

 * Utilizaţi o cască de protecţie omologată, care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă.

 * Purtaţi întotdeauna îmbrăcăminte de protecţie întrucât numai aceasta vă poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Vă sfătuim să optați pentru echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.

 * Fiţi vizibili! Purtați haine strălucitoare, reflectorizante! Adăugaţi material  reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

 * Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le "tăia"! Multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

 * Păstraţi contactul vizual - nu presupuneţi că vă văd ceilalţi. Încercaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale de a vă intersecta traiectoria. Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum! Chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiaţi, ei judecă greșit de multe ori distanţa şi viteza. Nu vă bazaţi numai pe buna lor reacţie.

 * Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii! Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare

* Fiţi pregătiţi pentru condiţii periculoase de drum - carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente și...PE MOTOARE!

Poliția Română vă urează asfalt uscat și o călătorie fără evenimente nedorite!

DRUM BUN!