12 Februarie 2018Sursa: I.P.J. Bihor

Reținut de polițiștii rutieri după ce a fost depistat de două ori, în aceeași noapte, în timp ce conducea deși avea suspendat acest drept și aflându-se sub influența alcoolului.

Sâmbătă, 10 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au dispus reţinerea pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă față de un bărbat de 35 de ani, din localitatea Pădurea Neagră, județul Bihor, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce și conducere sub influența alcoolului.

Cel în cauză a fost reținut de polițiștii rutieri bihoreni după ce a fost depistat de două ori consecutiv, în cursul aceleiași nopți, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce și aflându-se sub influența alcoolului.

Astfel, acesta a fost depistat în trafic la 10 februarie a.c., la ora 02.35, de polițiștii Biroului Rutier Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Decebal din municipiul Oradea, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din cursul lunii decembrie 2017 și având o concentrație alcoolică de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

Câteva ore mai târziu, la ora 05.33, cel în cauză a fost depistat în trafic din nou, pe strada Parcul 1 Decembrie din municipiul Oradea, în timp ce conducea având suspendată exercitarea dreptului de a conduce și având o concentrație alcoolică de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și a fost întocmit dosar penal.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

*

 Cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Luni, 12 februarie a.c., la ora 01.00, pe strada Viilor din localitatea Ștei, județul Bihor, polițiștii Secţiei nr.10 de Poliţie Rurală Ştei au depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, din comuna Lunca, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot luni, 12 februarie a.c., la ora 01.15, pe Șoseaua Borşului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din comuna Petricani, județul Neamţ, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, duminică,11 februarie a.c., la ora 15.00, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier, au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din comuna Căbeşti, în timp ce conducea un autoturism pe strada Matei Corvin din Oradea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, vineri, 9 februarie a.c., la ora 21.25, pe drumul comunal 125, în localitatea bihoreană Cohani, polițiștii Secției nr.4 de Poliție Rurală Marghita au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din comuna Abram, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal.

*

          Salonta / Implicat într-un eveniment rutier fără victime în timp ce conducea sub influența alcoolului, după ce a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al polițiștilor.

Sâmbătă, 10 februarie a.c., la ora 02.57, un bărbat de 31 de ani, din Italia, în timp ce conducea un autoturism pe strada P-ţa Unirii din municipiul Salonta, nu a respectat semnalul regulamentar de oprire al polițiștilor şi și-a continuat deplasarea. S-a procedat la urmărirea în trafic a acestuia, fiind depistat în apropierea unui sens giratoriu unde a pierdut controlul asupra direcției și a intrat cu autoturismul în şanţ.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta.

*

RECOMANDĂRI ÎN ATENŢIA CONDUCĂTORILOR AUTO – CIRCULAŢIA ÎN CONDIŢII METEO NEFAVORABILE:

Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil umed să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau a fulgilor de zăpadă, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. Atenţie deosebită  necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze impecabil.

Un alt fenomen cu care şoferii se pot confrunta în aceste zile este ceaţa. Amintim faptul că toţi conducătorii auto sunt obligaţi prin lege ca în asemenea condiţii să utilizeze luminile de întâlnire şi de ceaţă (dacă prin construcţie autovehiculul este prevăzut şi cu proiectoare de ceaţă).

Reamintim obligaţia conducătorilor de vehicule să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când apare o situaţie de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

DRUM BUN!