12 Ianuarie 2018Sursa: I.P.J. Bihor

Un bărbat bănuit de repetate furturi din autoturisme, reținut de polițiștii orădeni și arestat de magistrați.

Miercuri, 10 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme din cadrul Poliției Municipiului Oradea în colaborare cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat și cercetat un bărbat de 27 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt, furt calificat și distrugere.

Cel în cauză este bănuit că, în perioada aprilie - octombrie 2017, ar fi comis mai multe furturi din autoturisme parcate pe raza municipiului Oradea, iar unora dintre autovehicule le-ar fi distrus diverse elemente de caroserie, prejudiciul total cauzat astfel fiind estimat la 6.900 lei.

Astfel, acesta este bănuit de polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme că, la 27 aprilie 2017, în jurul orei 09.18, ar fi profitat de faptul că un orădean și-ar fi lăsat deschis unul dintre geamurile autoturismului care era parcat pe o stradă din Oradea și ar fi sustras din interiror un telefon mobil și 500 lei, cauzând un prejudiciu total estimat la 2.500 lei.

Totodată, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 4 iulie a.c., în jurul orei 01.10, ar fi distrus prin lovire cu un corp dur mai multe elemente de caroserie ale unui autoturism parcat pe o altă stradă din Oradea, provocând un prejudiciu estimat la 3.000 lei.

De asemenea, cel în cauză este bănuit de polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme că, la 24 septembrie 2017, în intervalul orar 00.00 – 03.40, ar fi pătruns prin efracție într-un autoturism parcat pe o stradă din Oradea și ar fi sustras articole de îmbrăcăminte, un memory stick și alte bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 600 lei.

Polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta și că, în noaptea de 7 spre 8 octombrie a.c., în intervalul orar 23.40 – 03.00, ar fi pătruns prin efracție într-un autoturism parcat pe o stradă din Oradea și ar fi sustras un telefon mobil, cauzând un prejudiciu estimat la 800 lei.

Miercuri, 10 ianuarie a.c., în urma continuării cercetărilor, polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme din cadrul Poliție Municipiului Oradea l-au reținut pe acesta pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Joi, 11 ianuarie a.c., cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorii s-au adresat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 de zile.

Polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme din cadrul Poliție Municipiului Oradea continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

AUTOTURISMUL DUMNEAVOASTRĂ  POATE FI ÎN SIGURANȚĂ DACĂ:

- Parcați automobilul lângă imobilul în care locuiți astfel încât să-l puteți observa permanent, iar locul sa fie iluminat în timpul noptii;

- Încuiaţi autoturismul şi luaţi cheile cu dumneavoastră, chiar dacă îl părăsiţi pentru câteva momente;

- Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, documente, cărţi de credit, genţi sau obiecte de îmbrăcăminte.  Dacă se află la vedere sunt „tentante” chiar şi pe timpul zilei, reprezentând o provocare pentru toate categoriile de hoţi;

- Faţa detaşabilă de la aparatura electronică de valoare, gen radio-casetofon, CD - player, este luată în casă pe timpul nopţii;

- Montaţi sisteme tehnice de alarmă şi siguranţă antifurt, apelând la serviciile firmelor specializate! Sunt o piedică în calea infractorilor!

Alegeţi cea mai sigură cale pentru maşina dumneavoastră! Spărgătorii vor profita de fiecare clipă de neglijenţă manifestată în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră! Mai mult interes în protecţia bunurilor personale vă scuteşte de neplăceri!

Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie,

este

112 - POLIŢIA - APEL DE URGENŢĂ!