Datele de contact ale Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative

Șef serviciu: comisar de poliție Buzlea Ioana - Cristina

Telefon șef serviciu: 0259.403.035

Telefon secretariat: 0259.403.249

Fax: 0259.403.255

e-mail: cazier@bh.politiaromana.ro

 

Programul cu publicul la ghișeele pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar și a certificatelor de integritate comportamentală se desfășoară conform următorului grafic:

1.    GHIȘEUL ORADEA, situat în Oradea, str. Dunărea nr.2

         Luni, Marţi, Miercuri, între orele 8:30-15:30
         Joi, între orele 8:30-17:00
         Vineri, între orele 8:30-13:30
              

2.    GHIȘEUL ALEȘD , situat  în Aleșd, str. Bobâlna nr.2

          de LUNI până VINERI, între orele 10:00-12:00

 

3.    GHIȘEUL BEIUȘ , situat în Beiuș, str. Andrei Șaguna nr.8
            

          de LUNI până VINERI, între orele 10:00-12:00  

 

4.    GHIȘEUL MARGHITA, situat în Marghita, str. Piața Independenței nr.19:

           de LUNI până VINERI, între orele 09:00-13:00 

 

5.     GHIȘEUL SALONTA, situat în Salonta, str. Avram Iancu nr. 22:
           

           de LUNI până VINERI, între orele 9:00-11:00

 

Începând cu data de 01.02.2023, certificatul de cazier judiciar pentru persoanele fizice fără antecedente penale se poate obține și în format electronic, GRATUIT, în următoarele condiții:

  1. prin intermediul platformei www.ghiseul.ro pentru utilizatorii care sunt înregistrați sau doresc să se înregistreze în platformă. Solicitarea cazierului judiciar se face urmând procedura de validare a identității electronice folosind un card bancar înrolat 3D Secure, emis de o instituție bancară din România. În urma validării, utilizatorii vor fi redirecționați către platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru completarea online a cererii tip.
  2.  Prin platforma https://hub.mai.gov.ro/ , pentru utilizatorii care nu sunt înregistrați în GHIȘEUL.RO sau nu dețin un card bancar emis de o instituție bancară din România. Solicitanții vor completa un formular disponibil în platformă, iar pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la orice ghișeu de eliberare a certificatelor de cazier judiciar din țară.

Certificatul de cazier judiciar în format electronic este disponibil timp de 6 luni în secțiunea ”contul meu” și poate fi folosit DOAR pe dispozitive electronice (telefon, calculator, tabletă etc.).

 

În conformitate cu prevederile Legii nr.267/2021 pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, începând cu data de 01.01.2022 „se interzice instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituții publice sau organe de specialitate ale administrației publice centrale”.

Vă informăm că, începând cu 01.07.2021, nu mai este necesară prezentarea la ghișeu a cererii pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar și a certificatelor de integritate comportamentală, cetățenii putând obține documentele mai sus menționate prin prezentarea la ghișeu a actului de identitate.

 

Condiții eliberare documente:

Pentru alinierea cu prevederile Legii 290/2004 privind Cazierul Judiciar, nu este acceptată transmiterea prin email a cererilor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar și a certificatelor de integritate comportamentală de către persoane fizice, această modalitate de lucru făcând imposibilă demonstrarea identității solicitantului.

Eliberarea Certificatului de pe Cazierul Judiciar, necesar pentru anexarea la dosarul constituit în vederea susținerii examenului pentru obținerea Permisului Auto,respectiv Preschimbării Permisului străin de Conducere, se realizează de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Bihor, la cererea si în baza acordului dumneavostră pentru efectuarea verificărilor specifice.

Recomandăm tuturor persoanelor fizice care doresc să obțină Certificatul de Cazier Judiciar sau Certificatul de Integritate Comportamentală în vederea depunerii la dosare de concurs, angajare, etc., la instituțiile publice sau organele de specialitate ale administrației publice (primării, instituții din sistemul de învațământ, sistemul de sănătate, sistemul de asistență socială, etc.) să solicite acestor instituții obținerea Extrasului de pe Cazierul Judiciar sau a Copiei de pe Registru, în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, în acest fel cetățeanul nefiind obligat să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea / eliberarea/ ridicarea Certificatului de Cazier Judiciar sau a Certificatului de Integritate Comportamentală. Atenție, în conformitate cu Legea 290 din 2004 privind Cazierul Judiciar, cererile nu pot fi transmise de către persoanele fizice!

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!