13 Mai 2024Sursa: I.P.J. Bihor

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR BIHORENI PENTRU PROMOVAREA PROFESIEI DE POLIȚIST

Profesia de polițist, promovată de polițiștii din Bihor în rândul tinerilor liceeni din Oradea.

 

Pentru a facilita legătura dintre comunitate și poliție și pentru a promova activitatea școlilor de poliție, în cursul lunii mai a.c., liceenii de la instituțiile de învățământ din municipiul Oradea au fost vizitați de echipe de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, care le-au oferit tinerilor informațiile necesare despre admiterea în școlile de agenți de poliție, despre profesia de poliţist și ce presupune exercitarea acesteia.

 

Echipele care au interacționat cu tinerii liceeni orădeni au fost formate din poliţişti de la structurile de siguranță școlară, prevenirea criminalității, criminalistică, rutieră, resurse umane și pregătire profesională, care le-au oferit liceenilor informații despre dosarul de recrutare, proba de evaluare a cunoștințelor, evaluarea psihologică, traseul aplicativ, perioada de școlarizare și criteriile de recrutare.

 

Totodată, polițiștii prezenți în școli au oferit detalii despre unele aspecte practice ale meseriei de polițist, dezvăluindu-le din tainele profesiei, fiecare în funcție de specificul structurii în care își desfășoară activitatea.

 

Subiectul a fost unul de interes pentru tineri, care și-au manifestat deschiderea și curiozitatea pentru a afla ce presupune meseria de polițist, fiind atrași de provocările și de specificul acesteia.

 

Întrucât ne aflăm în plin proces de înscriere la şcolile de agenţi de poliţie, întrebările şi curiozităţile tinerilor au fost dintre cele mai diverse, acestora fiindu-le oferite toate explicaţiile, sfaturile şi îndrumările necesare, pentru a deveni poliţişti.

 

Reamintim faptul că, în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor primește cereri de înscriere pentru două dintre unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Şcoala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca.

 

Anunțul de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii, modelele documentelor și detaliile aferente celorlalte etape de desfășurare a concursurilor, pot fi accesate la adresa de internet a Inspectoratului de Poliție Județean Bihor (https//bh.politiaromana.ro), unde, la secțiunea Carieră / Admitere – sesiune 2024, sunt puse la dispoziție toate detaliile și formularele necesare.

 

https://bh.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-sesiune/2024/anunt-recrutare-pentru-admiterea-la-scolile-de-agenti-de-politie-sesiunea-aprilie-iulie-2024

 

 

 

Galerie foto